Je bent hier:

Koksijde GO! leefschool de letterzee

Adres
A. Fastenaekelslaan 24, 8670 Koksijde,België
Telefoon
058 51 17 44
E-mail
dir.bskoksijde@go-scholengroepwesthoek.be
Website
www.letterzee.be

Informatie

Leefschool De Letterzee is, zoals 70 anderen in Vlaanderen, een methodeschool.
Dat betekent dat de leerlingen er, net als in alle andere basisscholen, de eindtermen dienen te behalen. Maar men werkt er op een andere, meer kindbetrokken, wijze.
We vertrekken zoveel als mogelijk van wat de kinderen boeit. Zo wordt leren leuker!
Je komt er nog maar de klassen binnen en ziet dat er totaal anders wordt gewerkt: geen frontaal opgestelde rijtjes maar groepjes, werkeilanden, een lesjestafel, kasten met vele doematerialen,.... Kortom: hier voelt een kind zich thuis. Om te leren vertrekt men meestal van iets die de kinderen boeit en dat ze gezamenlijk kozen. Zo ontstaan
projecten waarbij het vooral de kinderen zijn die alles aanbrengen. Daarna volgt het onderzoeken en het ontdekken. Door te ‘doen’ begrijpen de leerlingen vlugger en beter de leerstof. En de leerkrachten? Zij volgden allemaal een 3-jarige hogere opleiding leerkracht leefschool. Samen met hun jarenlange ervaring zorgt dit ervoor dat ze de ‘leefschool-finesse’ in de vingers hebben.
Kinderen gaan graag naar de Letterzee. Daar hebben ze alle reden toe!
Eigenlijk kunnen we onze aanpak in vijf woorden weergeven: elk kind
voldoende aandacht geven! Daarom houden we het bij kleine klasgroepen.
Onze leerkrachten houden zoveel mogelijk rekening met de behoeften van ieder kind. Wie sterker is, gaat sneller. Wie zwakker is krijgt meer tijd. Zonder dat we daarom de lat lager leggen. Want na het zesde leerjaar moet elke leerling de eindtermen kunnen behalen.
Kinderen werken er niet voor “punten” maar krijgen diepgaande omschreven evaluaties met aandacht voor hun sociaal gedrag. De oudste kleuters en de kinderen in de lagere afdeling krijgen regelmatig opdrachten. Hoe ze die afwerken, plannen ze zelf. Zo leren ze zelfstandig werken en omgaan met verantwoordelijkheid.
Als ouder voel je je thuis in de Letterzee. Het is immers ook jouw school!
Als ouder zien we je graag komen. Je bent een onmisbare schakel binnen onze projectwerking: je beroep, je hobby, je belevenissen,… bezorgen onze kinderen onvergetelijke leermomenten. Aan het einde van iedere maand verwelkomen de kinderen iedereen op hun forum.
Tijdens deze maandafsluiter tonen de kinderen, op verschillende wijzen, wat ze leerden, wat ze creatief ontwierpen, ….
En natuurlijk is er het steeds luisterend oor van de leerkrachten en de directie. Bij ons wordt je stem gehoord. En gewaardeerd.
Want samen maken we school !


Koksijde GO! leefschool de letterzee